iPad mini 2 of New iPad mini ?

Apple gaat de opvolger van de iPad Mini niet de iPad Mini 2 noemen. Apple heeft aangegeven te stoppen met het toevoegen van nummers aan de namen van nieuwe producten. Zoals eerder bij de ‘gewone’ iPad ook al het geval was. De derde iPad werd ook de ‘New iPad’ genoemd en geen iPad 3.  Het is aan de klant om uit te leggen welke iPad of iPad mini zij bedoelen wanneer ze voor een specifieke versie komen.

Welke productnaam krijgt de opvolger van de iPad mini dan? Voor nu is het de bedoeling dat de opvolger de volgende naam meekrijgt ‘iPad with Retina Display (fourth generation)’. Althans volgens support forums van Apple zelf. Ik verwacht niet dat mensen de nieuwe iPad Mini daadwerkelijk zo gaan noemen.

ipadmini-68309_150x150

Dat Apple afstapt van de toevoeging van nummers is niet iets nieuws. Bij de iPods was dit ook al zo. Je had een iPod Touch of bijvoorbeeld een iPad Nano en ondanks dat er veel versies zijn verschenen bleef de naam van de iPod Touch gewoon iPod Touch. Je moest dan in principe zelf uitzoeken om welke generatie het ging. Dit lijkt Apple nu weer te willen. Je hebt dan dus gewoon een iPad of een iPad Mini en dan van bijvoorbeeld de 3e generatie. Apple gaat dus weer terug naar hoe het begonnen is. Zal het succes van de Galaxy lijn van Samsung hier wellicht iets mee te maken hebben? Zij maken immers ook gebruik van de toevoeging van een nummer….

Vandaag ontvingen we bij MobiLeaks al een eerste render van de nieuwe iPad Mini met daarbij een lijst met vermoedelijke specificaties.

Reageer

Geef een reactie