Opklapbare Samsung Galaxy S5 (concept)

De Samsung Galaxy S4 is sinds afgelopen zaterdag – 27 april – gelanceerd in Nederland en dat betekent eigenlijk het startschot om te gaan speculeren over diens opvolger, de Galaxy S5. Dit heeft al geresulteerd in een gedetailleerde 3D model, die niets aan de wensen overlaat.

samsung galaxy s5

Smartphones worden hedendaags alleen maar groter en groter, want zo kondigde de Koreaanse fabrikant recentelijk nog de Samsung Galaxy Mega aan met een scherm van 6,3 inch groot. Op een gegeven moment bereik je hierin wel het kritieke punt dat het toestel niet meer soepel in de broekzak past en op dit toekomstige probleem is dit Samsung Galaxy S5 concept gebaseerd.

samsung galaxy s5 voorkant

Samsung is al jaren bezig met het ontwikkelen van flexibele/buigbare AMOLED schermen en er komt een tijd, dat ze deze displays in productie gaan brengen. Het idee is daarom ook voor de vijfde generatie Galaxy S dat het scherm in en uit te klappen is, om het geheel compacter te maken en toch een groot scherm kan gebruiken. Bij dit concept is het toestel 7,5 millimeter dik, wanneer het is uitgeklapt. Ingeklapt zal dit neerkomen op iets meer dan 15 mm, aangezien er ook wat ruimte tussen zit.

Verder heeft de Galaxy S5 meer afgeronde hoeken, zoals bij de Galaxy S2 en Samsung zou hiermee afstappen van het design van de laatste twee generaties.

Wat vind jij van dit 3D concept van de vermoedelijke Galaxy S4 opvolger?

(met dank aan Jermaine)

Reageer

Geef een reactie